ill. ukrainske motemerker
Sasha La Mer har fått meget god mottagelse i Danmark. Nå står Norge for tur.

Ukrainske motemerker trosser krigen og satser i Norge

Noen har måttet gi opp på grunn av den brutale krigen, men andre improviserer, finner løsninger og kjemper hardt for å holde produksjonen i gang. Dette er hverdagen for ukrainske motemerker.

Publisert

Natalia Norvik er fra Ukraina, men har bodd i Norge i mange år. Hun er agent for ukrainske motemerker i Skandinavia som har trosset den brutale krigen og som holder produksjonen i gang for å gjøre sitt til å hjelpe medmennesker i nød. Hun fikk agenturene i fjor høst og jobber nå med å gjøre seg kjent i markedet og ta kontakt med butikker for å presentere seg og merkene. Målet er å skaffe seg en pop up stand eller showrom for å få presentert merkene i full skala under moteukene i august.

ill ukrainske motemerker

Her presenterer hun merkene og de som står bak for å gjøre dem bedre kjent for skandinaviske detaljister og forbrukere:

- Ukrainsk mote har et veldig feminint uttrykk. Mange kjente ukrainske designere har klart å vinne hjertene til fashionistas over hele verden. Fra hattene og capsene som Bella og Gigi Hadid elsker å bruke, til kjolene og yttertøyet som Anna Wintour viste senest under Paris Fashion Week 2022.

agent for ukrainske motemerker
Natalia Norvik

- Jeg representerer to kvinnelige designere og produsenter. Til tross for krigens herjinger har ingen av dem hatt stopp i produksjonen en eneste dag. Rito og Lab91 kjøpte en generator for å fortsette produksjonen under strømbruddet. Produktene deres ble presentert i London som en del av støtten til ukrainske produsenter, i Berlin på Fashion Week 2023, og i USA på Summer Fashion Week.

Ill. ukrainsk tekstilproduksjon
Rito leverer strikkevarer i høy kvalitet
ill. ukrainsk tekstilproduksjon

RITO og 91Lab er en produsent av strikkevarer. Produksjon har de drevet siden 1991, og er for øyeblikket ledende innen strikkeindustrien i Ukraina. Siden RITO lager strikkede produkter er de helt originale og ingen lager tilsvarende kvalitet som de gjør. Produksjonen er lokalisert i Kiev, og de fortsetter å jobbe og redde arbeidsplasser.

Sasha La Mer

Sasha La Mer er allerede et velkjent dansk brand med luksuriøse silkekjoler. Designer Aleksandra Kops, hun er av ukrainsk opprinnelse, bruker naturlige stoffer og revolusjonerende materialer i sine kolleksjoner. Hun reiser stadig til Ukraina for å støtte og levere humanitær hjelp. Sasha la mer-merket er kjent i Danmark, Sverige, England, Spania og jeg er sikker på at norske motefolk vil forelske seg i det.

Produksjonen er lokalisert i Lviv i Ukraina, og har ikke stoppet arbeidet en eneste dag selv om landet er i krig. Kundene hennes inkluderer influencere og fashionistaer i alle aldre.

Powered by Labrador CMS