Janne Strømmen

Norge utfordrer ullbransjen

Devold høstet varm applaus for nye produkter og nettsatsing og Norilia utfordret mannsbastionen i den internasjonale ullorganisasjonen da kongressen tematiserte ull i den digitale verden.

Publisert

"That was brilliant"’ Peter Ackroyd, leder IWTO (International Wool Textile Organisation), smiler strålende. Han har akkurat hørt Janne Strømmen, sjef for markedsføring hos Devold, snakke om det 160 år gamle ullfirmaet som ikke bare feirer jubileum, men som kunne presentere helt nyskapende sportsplagg basert på tradisjon og kunnskap. Sånt imponerer, selv i en stokk konservativ, dresskledd forsamling.

På IWTO-kongressen; Tone Skårdal Tobiasson

Når Devold i tillegg viser seg å være deltagere i banebrytende studier på hudhelse med ullundertøyet sitt, får ikke Janne være i fred mange sekundene de etterfølgende timene som kongressen varer. Det er kø av de som vil snakke med henne. - Dette har vært utrolig moro og lærerikt, sier Janne over lunsjen, mens hun stadig må unnskylde seg fordi noen kommer bort. Hun har for lengst sluppet opp for visittkort. Den vind- og vanntette anorakken i ren ull som de lanserer for høsten, har allerede fått en prestisjefylt pris på ISPO-messen, og selv den tradisjonsrike islenderen deres i norsk ull vekker oppsikt. Ullfolket liker det de hører: Tradisjon og innovasjon i skjønn forening. Og ikke minst at de er racere på sosiale medier.

Marion Tviland, som sitter på andre siden av bordet, kan også smile bredt etter å ha gjort furore allerede første dagen. Som ullsjef hos Norilia, er hun også «head of delegation» for Norge og må møte sammen med alle de store ullnasjonene for å diskutere og votere. Det er hennes første gang og det går ikke lang tid før hun spør den dresskledde forsamlingen: - Hvorfor er det ingen kvinner i eksekutive-komiteen? De blir svar skyldige, og den kvinnetunge norske delegasjonen (Fatland stiller med en eneste mann) sørger i løpet av noen solfylte kongressdager i Midt-England for å sette farge på forsamlingen – på alle måter.

Powered by Labrador CMS