SoFI med digital avgangsvisning

Under SoFI´s avgangsutstilling for 2021 presenteres digitale visittkort fra avgangsstudenter på tvers av studiene 2-årig moteindustri, 2-årig motedesign og 1-årig interiør & retail-design. Den digitale visningen går fredag 11. juni klokken 18.

Publisert

3D motedesign

Motedesignstudentenes visning vil bestå av tre kolleksjoner med klassisk eleganse og fargerike mønstre. Designerne har hentet inspirasjon fra naturmaterialer som ull og silke og bruker 3D-verktøyet CLO 3D som en aktiv del av prosessen for å redusere tidsbruk, transport og avfall ved produksjon og konstruksjon av vareprøver. Utdanningen vektlegger nå i stor grad opplæring i 3D-verktøy som bidrar til mer effektiv og bærekraftig produksjon. SoFI tilbyr med dette en fremtidsrettet spesialisering og utdanner mer attraktive designere til en bransje i stadig endring.

- Motebransjen står overfor en revolusjon hvor ny vitenskap og teknologi vil legge grunnlag for en mer bærekraftig løsning. Ved å tilby studentene våre denne opplæringen, sikrer vi attraktive arbeidstakere til bransjen, sier Per Åge Bergquist, Rektor ved SoFI.

Verktøyet ble introdusert til årets studenter og det har gitt mulighet til å designe plagg og mønster til fotorealistiske bilder. Dette effektiviserer prosessen og minimerer sjansen for feilproduksjon og færre prototyper. Dessuten gir det større rom for kreativ utforsking med stoffer, teksturer, passform og mønster uten å måtte bruke tid, penger og belaste miljøet med transport av unødvendige mengder tekstiler.

Årets avgangsstudenter viser tre sterke kleskolleksjoner med inspirasjon fra perlemorsskyer, arkitektur og natur. Spennende fargepaletter, silhuetter og morsomme print inspirerer. Det maskuline og feminine, kontrastene mellom sart silke og grov ull og botaniske elementer er alle med på å skape et spennende uttrykk.

Interiør & Retail Design

Studentene ved utdanningene Interiør og Retail Design ved School of Fashion Industry vil under årets digitale utstilling presentere sine fordypningsoppgaver. Fordypningsoppgavene har tatt utgangspunkt i Oslos nye område Vandkunsten

Powered by Labrador CMS