nfi2.jpg

God norsk satsing i København

Meget vellykket! Både Norwegian Fashion Institute, norske utstillere og norske innkjøpere var godt fornøyd med den norske informasjonsstanden i CPH Vision i Øksnehallen i København. Også den norske visningen i Gallery med Iis, Undorn, TSH og Moods of Norway gikk bra, selv om høy temperatur i showteltet gjorde at programmet måtte endres noe underveis.

Publisert

mye besøk på den norske standen

Den norske standen til Norwegian Fashion Institute i Øksnehallen var et velkomment innslag. Både norske og utenlandske innkjøpere var godt fornøyd med å få informasjon om norsk design.

Se bildeserie her

Det var laget brosjyre med navn og informasjon om alle de norske utstillerne i København, og bilder og informasjon om utstillerne var samlet på ett sted på standen.

- Vi fikk masse henvendelser underveis. Dette var en meget vellykket helg, sier Gisle Mardal og Kristina Hjelde i Norwegian Fashion Institute. – Vi håper å fortsette og gjerne utvide aktivitetene til neste messe, legger de til.

Høy temperatur

Fire norske designere var plukket ut til en norsk visning i Gallery, arrangert av Norwegian Fashion Institute og Oslo Fashion Week. Det var først meningen at det skulle være en fellesvisning av TSH, Undorn og Iis, med en egen visning av Moods of Norway etterpå.

Men på grunn av intens sommervarme i Kongens by ble temperaturen i teltet så høy at arrangørene valgte å kjøre alle fire visningene fortløpende. Det var en beslutning vi måtte ta underveis, og det gikk heldigvis bra, sier Gisle Mardal.

"

Typisk TSH: langt, luftig og fargerikt.

God mottakelse

TSH var først ute. Som vanlig med lette, fargerike kjoler i nydelige, behagelige stoffer med TSHs karakteristiske mønstre og signatur. En feiende åpning som vakte stor oppmerksomhet.

Undorn var også meget godt fornøyd med responsen på sin visning. Med sine lyse, avdempede farger og naturmaterialer ble dette en behagelig kontrast til TSHs fargerikdom.

Iis har gjort forandringer i sin kolleksjon, med en renere, tøffere og mer trendy stil, men tar vare på røttene og forankringen i norske tradisjoner.

Moods of Norway avsluttet ved å vise både dame- og herreklær. Selvsagt var den karakteristiske Moods-galskapen til stede med farger, ruter og frekke detaljer. Men stryningene fikk også vist fram andre sider: lyse, delikate, kreative dameklær og mer klassiske herreklær med mer neddempete mønstre og farger enn det de fleste forbinder med Moods.

Powered by Labrador CMS