juleshopping-1.jpg

Kvinner kjøper flere julegaver enn menn

Kvinner kjøper i snitt julegaver til 16 personer, mens menn i snitt kjøper julegaver til ti. Det viser en undersøkelse TNS-Gallup har utarbeidet for kjøpesenterselskapet Steen & Strøm.

Publisert

Mor er familiens innkjøpssjef. Hun bestemmer hva som skal kjøpes, starter julehandelen først og kjøper flest gaver. (Scanstockphoto.com)

Samtidig viser det seg at kvinnene selv velger hva de skal kjøpe, mens mannen lytter på kvinnen.

- Kvinnen er familiens innkjøpssjef. Det er hun som har ansvaret for familiens julegaver, og derfor handler hun også flere gaver enn mannen, sier markedsdirektør i Steen & Strøm, Karl Fredrik Lund.

Hver femte kvinne kjøper gaver til mer enn 20 personer, ifølge undersøkelen. Tilsvarende tall for menn er 9 prosent.

Menn hører på kvinner

Undersøkelser viser også at kvinnene er mer selvstendige enn mennene når de handler julegaver.

- Mannen holder seg som regel til kvinnenes ønskeliste når han kjøper julegaver til henne. Kvinnene derimot sier at de tar avgjørelsen selv, eller kjøper mannens gave på impuls, sier Karl Fredrik Lund.

Kvinner først ute

Kvinnene handler altså flest julegaver, og de er også tidligst ute med julegavene. Ifølge Julegavebarometeret TNS-Gallup har utarbeidet for kjøpesenterselskapet Steen & Strøm denne uken er 65 prosent av kvinnene allerede i gang, mens bare 4 av 10 menn har startet julehandelen.

- Kvinnene har øynene åpne for gode tilbud og er ute i god tid. Mennene derimot henger etter, og de ligger an til å fortsette tradisjonen med panikkhandling like før juleaften, sier markedsdirektør, Karl Fredrik Lund.

Powered by Labrador CMS