Alexander McQueen er død

Den verdensberømte motedesigneren Alexander McQueen døde 11. februar, samme dag som han skulle vise sin kolleksjon McQ på moteuken i New York.

Publisert

Alexander, egentlig Lee, McQueen ble født i London og gikk i lære i Savile Row, der han blant jobbet for kunder som Prince Charles, og siden i Milano hos Romeo Gigli. Han er utdannet ved berømte Central Saint Martins College of Art and Design. McQueen ble særlig kjent – og beryktet – for sine spesielle og overdådige visninger under London Fashion Week tidlig i karrieren, men ble tatt inn i varmen i den parisiske moteverden med utnevnelsen til hoveddesigner hos Givenchy i 1996.

Alexander McQueen har vært kåret til Storbritannias ”Designer of the Year” hele fire ganger. Han har lansert parfymer og kosmetikk i eget navn, og designet treningssko i samarbeid med Puma. Det er McQueen-boutiquer i London, New York, Los Angeles, Milano og Las Vegas. Majoritetseier i McQueens moteselskap er Gucci- gruppen.

Alexander McQueen ble bare 40 år gammel. Offisielt er ikke dødsårsaken oppgitt, men dødsfallet omtales som selvmord ved henging.

Powered by Labrador CMS