Notthesame.jpg

Høst- og vintermoten 2010/2011

Gled dere: Vi går en spennende vintersesong i møte. Og det gjelder for én gangs skyld både dame- og herremoten. Og slett ikke bare de helt unge.

Publisert

Bildeserie: Få en smakebit på årets høst- og vintermote her.

Fargebildet er gjennomgående mørkt, men ikke dystert. Kanskje heller litt skummelt? CIFF snakker om mørk poesi i sin prognose, en fargeskala med midnattsblått og dype plommenyanser i fokus. Svart er viktig, svært viktig.

Knallfarger

Men det svarte blir spennende med variasjon i struktur og glans. Glansfullt svart skinn er en favoritt - i alle slags plagg. Og sammen med det mørke kommer noen riktige knallfarger. Denne gang ikke i detaljer, men i hele, store plagg.

For mannfolkene dreier det seg framfor alt om buksene, for damene er også ytterplaggene fargesterke sjokkopplevelser.

Naturfarger

Naturfargene er med, men også når det gjelder naturfargene føler vi at fargebildet er tonet ned og mørkere enn vi er vant med for en vintersesong.

Det pastellfargete og vinterhvite er helt borte. kombinasjon med svart. På damesiden har vi riktignok en skala som går på tåket gammelrosa og hudaktige nyanser. Body Performance kaller CIFF den, og kopler den til den komfortable jogge- og hjemmekosmoten. Skal det være hvitt, er det renhvitt det dreier seg om - i kombinasjon med svart.

Lek med det tradisjonelle

I noen sesonger har vi sett en lek med tradisjonelle plagg, klassiske stoffer og mønstre i enkelte kretser. Snubbete strikkejakker, for store frakker, latterlige hatter - odde sammensetninger i en bevisst ”upassende” gammelmodig stil.

Steam grunge, dampgrønsj, kaller britene det. Nå er dette i ferd med å bli en gjengs mote som har fått plass også i CIFF-prognosen, men med en videre ramme.

Frekt og lekent, litt slitent, men med barokke innslag, mye utsmykning og kostbare stoffer. Her videreføres lag-på-lag-moten på en måte som garantert vil appellere til mange.

Glam

Stor appell tror vi også at glam-rocken vil få framover. Kombinasjonen av stilig eleganse og luksus med tøffe skinnplagg, metallnagler og lenker virker moderne og ”riktig” i vår tid.

Her kan vi også putte inn det som er igjen av minimalismen, ren og skrapet mote alene virker passé, men i rocka kombinasjoner er det høyaktuelt. I det hele tatt er det kombinasjonene som ”gjør” mye av moten neste høst og vinter.

Mange valgmuligheter

Når det gjelder plagg og silhuetter er det mange valgmuligheter. I herremoten er det gjennomgående smalt, men ledige bukser med legg er også tilbake. Bortsett fra dressbuksene skal buksebeina alltid brettes opp.

Damebuksene er pinetrange, trange eller vide i Marlene-stil. Det siste har vært spådd i flere sesonger, men har hittil ikke slått an hos oss. Jeansene er selvfølgelig viktige, i forskjellige vasker og med forskjellig grad av (lappete) rifter og hull.

Men de har helt klart fått konkurranse av andre buksetyper, som chinos, i moleskin/fløyel og tweed. Mye sømmer og detaljer som skaper særpreg.

Fritt valg

I damemoten er det fritt valg mellom trange, korte skjørt, trange knelange skjørt, trange, knappe shorts og - viktigst - kjoler. Her er lengden legio, enten med mye pynt, kapper og patchwork, eller enkelt med myk drapering.

Genserkjoler/tunikaer er fremdeles blant favorittene, og kombineres med mønstrete strømper, leggings eller trange stretchbukser - eller overkneetstøvletter. De høye hælene holder stand.

Dobbeltspent uniformslook

Dobbeltspent i uniformslook er aktuelt for begge kjønn. Ellers er guttas jakker slanke blousoner eller sportsjakker. Frakkene er korte. For jentene er det både stort og sporty og knapt og snubbete. Omslagsmodeller både av kjoler og kåper.

Se bildeserie her.

Powered by Labrador CMS