Elton-&-Jacobsen-1.jpg

Imponerende Nåløye-finalister

Finalistene til årets nåløyepris holdt et eksepsjonelt høyt nivå. Flere av dem er utdannet ved toppinstitusjoner for mote og design i utlandet og har allerede vist at de kan hevde seg på markedet både i Norge og internasjonalt.

Publisert

Kristofer Kongshaugs bidrag

Når en kapasitet som H&Ms mangeårige sjefsdesigner, Margareta van den Bosch, går god for de kommersielle mulighetene, burde det love god for framtiden. Her er et utvalg finaleantrekk fra de ti nominerte Nåløye-finalistene:

Kristofer Kongshaug

Har studert motedesign ved Marangoni-instituttet i Milano og Chambre Syndicale i Paris og ble kåret til ”årets nykommer” i 2008. Dette er hans tredje kolleksjon.

Mardou&Dean ble Nlåøye-vinner

Mardou & Dean

vant nåløyeprisen – høyst fortjent! Ingrid Bredholt er designeren bak merket, hun har studert mote og industridesign i Milano, mens partneren, svenske Patrik Rosenfors, er finansmann. De har innarbeidet seg med jeans på flere markeder, og i år viser de en full kolleksjon både for dame og herre.

Tinah

Bak merkenavnet Tinah står Esmod-utdannete Tina Haagensen som i år viste sin tredje kolleksjon. Selv beskriver hun kolleksjonen som ”leken, flørtende, feminin og sommerlig”. Her er trykk med klare farger og mengder av paljetter. Alt er produsert på en liten fabrikk i Litauen.

Signert Tina H

Nina Jarebrink

er svensk og startet karrieren som smykkedesigner. Men en svært god mottakelse for smykkene stimulerte, og kolleksjonen ble utvidet med klær og annet tilbehør, som sko og belter. Årets vårkolleksjon er hennes 13. Glamorøs og stilig er dekkende begreper for Nina Jarebrinks design.

Signert Nina Jarebrink

Epilogue

Designeren Eva Emanuelsen var i første kull som gikk ut fra Esmod i

Oslo i 1992 og har i løpet av årene som har gått opparbeidet både et renommé og et marked for sin elegante og særpregete design. En spesialitet er laserskårne skinnmaterialer med grafisk blondeeffekt.

Epilogue

Elton & Jacobsen

er en søsterduo der Solveig Elton er utdannet motedesigner mens søsteren Åshild Elton Jacobsen har visuell kommunikasjon som sitt felt. Kolleksjonen er kroppsnær, og denne våren, som i tidligere kolleksjoner, har de satt sammen plagg og antrekk av paneler i ulike stoffer.

Elton & jacobsen

Vips

består av designer Helene Westbye og daglig leder Line Stakrud Eriksen. Vips startet med veskedesign og sko og lanserte sin første kleskolleksjon høsten i fjor. Foretrukket materiale er silke.

Vips

Veronica B. Vallenes

var årets debutant under Oslo Fashion Week, i tillegg til at hun var finalist til Nåløye-prisen. Kolleksjonen hun viste er hennes tredje i eget navn. Den utmerket seg ved å holde en klassisk elegant stil med vekt på rene snitt og ryggeffekter.

Veronica B. vallenes

Vatle

Kjersti Vatle er utdannet industridesigner i tillegg til at hun har svennebrev i kjole- og draktsøm og utdanning fra Tekocenteret i Danmark. Dette var hennes andre kolleksjon under Vatle-navnet. Her var det glitter og glam – inspirert av Michael Jackson.

Vatle 1

Vatle 2

Fam Irvoll

er en leken designer som vekker oppmerksomhet. At hun også har kommersielt potensial ble bekreftet av Innovasjon Norge som sørget for at hun fikk et soldid bidrag til videre markedsføring av kolleksjonen, som nå også omfatter herre- og barneklær.

Fam Irvoll

Powered by Labrador CMS