moteuka-københavn.jpg

Klart for messe i København

Denne uken samles det som kan krype og gå av aktører i motebransjen i København. Copenhagen Fashion Fairs er i gang.

Publisert

Etter flere år med lite samarbeid skal en ny paraplyorganisasjon koordinere aktivitetene og gjøre det lettere for de besøkende å få med seg det de ønsker på de fire messene CIFF i Bella Center, Gallery, CPH Vision i Øksnehallen og Terminal 2.

For første gang går det shuttlebusser mellom Bella Center, Gallery og CPH Vision. Det er egne busser mellom CPH Vision og Terminal 2. Åpningstidene er også endret, fra 9 til 18 fra torsdag til lørdag og 9 til 17 på søndag.

Motehovedstad

København har tatt plassen som den Skandinaviske motehovedstaden. Stockholm Fashion Fair liker dårlig å leve i skyggen av danskene og forsøker å bygge opp igjen sin messe. Men Stockholm er ikke spesielt interessant for internasjonale aktører, som foretrekker København.

I Norge er det akseptert at København er storebror, og som vanlig er svært mange norske innkjøpere og designere på plass. Rundt 20 norske utstillere er på plass.

Tina H og FIN viser

Norwegian Fashion Institute bidrar til at det arrangeres visninger med norske designere i løpet av den danske moteuken. I år skal FIN og Tina H ha visning i Gallery.

Ecco Fashion Award

Det hele ble tyvstartet tirsdag kveld med ”Ecco Walking in Style Award”. Et arrangement som skoprodusenten Ecco har satt i gang. Fem sterke, profilerte kvinner blir nominert til en pris på 250.000 danske kroner. Vinneren får ikke pengene selv, men får lov til å gi den til et veldedig formål.

Kari Traa nominert

I fjor vant Åsne Seierstad prisen og ga pengene til oppbyggingen av en jenteskole i Afganistan. I år var Kari Traa nominert som den norske finalisten. Vinneren ble Ilona Felicjanska fra Polen.

Powered by Labrador CMS