messe københavn 2.jpg

Optimisme i København

Færre besøkende på CIFF i Bella Center, men økning i Gallery, Øksnehallen og Terminal 2. 27.650 besøkende ble registrert i Bella Center, mens besøkstallene i Gallery, CPH Vision i Øksnehallen og Terminal 2 lå på rundt 12.400.

Publisert

For Bella Center er dette en nedgang på sju prosent fra februar i fjor, for Gallery en økning på vel to prosent.

For Bella Center er dette en nedgang på sju prosent fra februar i fjor, for Gallery en økning på vel to prosent.

Optimisme

Men arrangørene i Bella Center var fornøyd, både med gjennomføringen av messen og stemningen blant utstillere og besøkende.

I Gallery boblet optimismen, og administrerende direktør Kristian Gregersen var spesielt fornøyd med økning i utenlandske innkjøpere.

CPH Vision og Terminal 2 hadde flere besøkende enn i fjor og er meget godt fornøyd:

- CPH Vision og Terminal 2 har levd opp til våre forventinger. De var preget av optimistiske fremtidsvyer og god handel. Og vi er meget godt fornøyd med at så mange representanter for internasjonal presse var til stede, heter det fra arrangørene.

Nesten som før

Blant norske utstillere, agenter og innkjøpere var København-messene preget av en gryende optimisme. Mange rapporterte om godt besøk, godt, jevnt trøkk og gode salgstall.

- Dette begynner nesten å ligne på gamle dager, utbrøt en fornøyd norsk agent. Han hadde hatt bra besøk på showrommet i Bella Center i to dager, med bra salg og optimistiske kunder.

Andre derimot, var bare sånn passe fornøyd, mens enkelte var misfornøyd. Og noen gir inntrykk av at det var en strålende messe, selv om det kanskje ikke var det. Med andre ord, alt var som det bruker å være.

Nina Tindholt og Claus Jensen er innkjøpsansvarlige i Texcon

Alt er lov

Hvilke grep har leverandørene gjort? Hva kommer til høsten? De krampaktige, tomme formuleringene fra trendbyråene i forkant av messene er lite å forholde seg til. De overgår hverandre i svulstige formuleringer og lager sine fire retninger, men med så mange forbehold at det eneste man kan konkludere med at alt egentlig kan gå an.

Ut fra det som er vist og stemningen på messene er det bare å slå fast at nå søker vi trygghet. Både leverandører og innkjøpere er pinlig klar over at varene ikke er solgt før de er ute av butikken. Derfor er det ikke rom til noen store sprell i noen retning.

Back to basic

Tekstilforum.no allierte seg med to erfarne praktikere for å få mer konkrete signaler. Nina Tindholt og Claus Jensen er produktansvarlige for dame- og herretøy i Texcon. Dette er deres vurderinger etter å ha vært på messer i Berlin, Firenze og København:

- Damenoten preges av ”back to basic”, men med mange utradisjonelle kombinasjoner. Alt er lov. Vi ser at mye av det som preget vår- og sommermoten tas med inn mot høsten. Vi går for amerikansk mellomklassestil og engelsk countryside. Cord, flanell og tweed.

På den andre siden er det glam. Chaneljakka er fortsatt aktuell, men gjerne med rocka detaljer med nagler og paljetter. Vi ser også mye romantiske, myke stoffer, mye strikk og gjerne med asymmetriske glidelåser. Ytterplagg preges av parkas, dun og duffel.

Pels og skinn

Tilbehøret er fortsatt meget viktig: store pelsluer, bikerboots og mye pels og skinn. Både i jakker og i ulike former for besetning.

Smalere silhuetter

Silhuettene blir smalere. De store tunikaene er ute til fordel for kortere topper, smalere tights og jeans. Vi har sett en viss tilbakegang for jeans i det siste, men de kommer tilbake for fullt.. Mest i blått, men også i lysegrått og svart.

Mye svart og grått

Når det gjelder fargene er det mye sort og grått i klassisk dame, med lilla, limegrønn, petroleum og dus rose som kontraster. Også for yngre damer blir det mye svart og grått, men også en god del marine, med støvete farger som kontrast. Men her skal det definitivt ikke være verken petrol eller lime.

Mindre dress

Herremoten bærer peg av at konfeksjon ligger med brukket rygg. Her er det ingen store endringer, bare små detaljer. Buksefronten er fortsatt flat, med moderat smale bukser i klassisk herre, og helt smalt for yngre herrer.

Menn kjøper ikke like mye dress som før. Det går mer og mer mot mer casual look, med blazere i tweed og cord i kombinasjon med chinos eller jeans. Yttertøyet er preget av parkas, jeans og snørestøvler.

Silhuetten er smal, men litt romslig i skuldrene. Jeans i alle blåfarger, men også mye sort. Det ser ut til at tvisted jeans blir mer aktuelle igjen. Naturfarger og blått dominerer som hovedfarger, med oransje, gult og flaskegrønt som kontraster.

De mer formelle herreklærne går fortsatt i sort, blått og grått, med lilla som viktig kontrastfarge.

Powered by Labrador CMS