foto_michael bezjian_15.jpg

Norske visninger i København

For første gang skal Moods of Norway ha visning av sine kolleksjoner under moteuken i København. I tillegg skal Iis of Norway, TSH og Undorn vise sine kolleksjoner.

Publisert

Norwegian Fashion Week har i samarbeid med Oslo Fashion Week satt sammen et team som samarbeider for å gjennomføre norske visninger i København.

– Vi arbeider for å skape mer interesse rundt norsk motedesign, og visninger her i København er en flott måte å skape oppmerksomhet på, sier daglig leder i Norwegian Fashion Institute, Gisle Mardal.

Moods of Norway har betydd svært mye for norsk motedesign de siste årene, og det er knyttet store forventninger til showet på Gallery 13. august. Simen Stålnacke, Peder Børresen og Stefan Dahlkvist har hatt fantastisk suksess med sine ”happy clothes for happy people”. Det er alltid mye show rundt Moods-visningene, og det blir det sikkert i København også.

De andre visninger er ved Iis of Norway, TSH og Undorn.

Mor og datter Olaug og Siv Elise Seland har hatt stor fremgang med sine kolleksjoner. Iis tar utgangspunkt i norske strikke- og designtradisjoner og i kombinasjon med internasjonal trendinspirasjon har Iis-kolleksjonene solgt godt i en rekke land.

TSH – Tina Steffenakk Hermansen fokuserer på feminine silhuetter i eksklusive kvaliteter med unike detaljer. Hun lager elegant og vakkert selskapstøy.

Undorn gir tradisjonell eleganse en ny vri og mikser inspirasjon fra ulike historiske epoker.

Norsk paviljong på CPH Vision

I tillegg til visningene vil Norwegian Fashion Institute (NFI) etablere en ny tradisjon under Copenhagen Fashion Week i august. På CPH Vision vil NFI ha et sentralt møtepunkt for å promotere norsk mote under hele messen.

NFI vil ha en paviljong sentralt plassert i Øksnehallen for å skape et samlingspunkt og møtested for norsk mote. Her kan du slappe av en stund, forfriske deg, mingle og bli bedre kjent med norsk mote og norske designere.

Dette er en av NFIs virkemidler for å følge opp det næringsminister Trond Giske uttrykte tidligere i år: ”Vi må skape en kultur for å skape business av motedesign. Skal vi klare det, må vi jobbe sammen.”

NFI har støtte fra den norske ambassaden, Innovasjon Norge og flere andre samarbeidspartnere for å gjennomføre aktivitetene i København.

Powered by Labrador CMS