Konkursbølgen fortsetter i Danmark

De store konsernene og kjedene i dansk tekstil kommer ut av finanskrisen som bransjens vinnere. De små butikkene sliter tungt og mange går konkurs.

Publisert

Etter redselsåret i 2009 er eksporten på vei opp igjen, men det høye antallet konkurser i detaljleddet fortsetter, viser en Deloitte-analyse basert på selskapenes regnskaper.

Det lysner noe i engros- og produksjonsleddet, men mange klesforretninger er fortsatt hardt presset. Det vil fortsatt bli mange konkurser i bransjen, konkluderer Deloitte.

Det er spesielt de små butikkene som må kaste inn håndkleet. Derfor vil butikkbildet i danske gågater og sentre forandre seg. Når krisen er over, vil det være færre små klesbutikker, men de store kjedene vil stå enda sterkere enn før.

Analysen viser at tilbakegangen som var synlig allerede i 2008, har fortsatt i 2009. Bare fire av ti virksomheter i bransjen har kommet gjennom perioden 2007 til 2009 med overskudd i alle tre regnskapsårene. Mens 78 prosent hadde overskudd i 2007 og 64 prosent hadde svarte tall i 2008, var det bare 53 prosent som tjente penger i 2009. (Kilde: Børsen/Deloitte/Tøj)

Powered by Labrador CMS