Bergans.jpg

Dobler pustekapasiteten og værbeskyttelsen

Blant nyhetene på sportsmessen Ispo i München i februar finner vi Dermizax NX – en membran som er fullstendig vann- og vindtett, kan strekkes opp til 200 prosent og i tillegg har bedre pusteegenskaper enn konvensjonelle materialer.

Publisert

Kjus og Bergans har samarbeidet med Toray om utvikling av en helt ny membran til bruk i skitøy.

Det er Toray som lager denne membranen som ble utviklet spesielt for toppmerkene innen skibekledning: Kjus, Bergans og J.Lindeberg.

Produksjon og kvalitetskontroll skjer under de strengeste betingelser i Japan der Toray samarbeider med sine europeiske partnere for å ligge i forkant av utviklingen.

Kjernen i Dermizax-laminatet er en uporøs polyuretan-membran. Membranen er en nyutvikling på molekylærnivå. Den lages ved å kontrollere bindingen mellom avanserte hydrofile molekyler som ordnes i en jevn og balansert tredimensjonal struktur på en måte som ikke var mulig tidligere.

Denne innovative teknologien forbedrer spredningen av vannmolekyler og øker overføringshastigheten radikalt, noe som gir svært gode pusteegenskaper.

– Vi er stolte over å kunne introdusere Dermizax NX på Ispo-messen. Dette betyr en helt ny æra når det gjelder komfort for sportsutøvere og vil revolusjonere sportsklærmarkedet, sier Steffen Meiler i Toray International Europe. Laminatene kan ”skreddersys” etter behov når det gjelder utseende, grep, mykhet og rivestyrke.

Powered by Labrador CMS