gunns.jpg

Makedonsk kjoleeventyr

Gunn Auglend Nedrebø i Gunns Stil har gått fra en kjoleskisse og en solid dose gambling på en ukjent fabrikk i Makedonia for to år siden til 15 000 solgte kjoler på to år,

Publisert

Gunn Auglend Nedrebø og datetren Elsa hadde stand på CIFF i København for å teste ut kolelksjonen sin på det danske og svenske markedet.

Gunn har jobbet med design i 15 år. For to år siden kom hun i kontakt med en fabrikk i Makedonia som slet med overkapasitet og få oppdrag. Hun så mulighetene og ville gjerne hjelpe.

Hun leverte skisser til en kjole og fikk tilbake et fantastisk produkt. Hun brukte den selv under et besøk i Tromsø. En butikkeier så den, falt pladask og la inn bestilling.

Resten er et lite gründereventyr. Da butikken fikk de første 40 kjolene, ble 17 solgt i løpet av seks timer. Agentselskapet Depend så potensialet og startet innsalg. Resultat: 50 kundeavtaler i løpet av de to første ukene.

En respons som skapte problemer for den makedonske produsenten. De måtte ha økonomisk hjelp til å få satt i gang en så omfattende produksjon. Gunn gamblet og skaffet til veie 50 000 euro i startkapital. Fabrikken fulgte opp og leverte. I løpet av halvannet år har hun solgt 15 000 kjoler.

En særegen design, høy kvalitet og riktig pris er ifølge Gunn nøkkelen til suksessen. - En fantastisk utvikling som jeg ikke kunne drømme om for to år siden. Jeg gamblet og vant, sier hun.

Nå har hun fått med seg datteren Elsa og tar sikte på å bygge designe en ny, litt yngre kolleksjon i tillegg.

Powered by Labrador CMS