no-sleep-until-june.jpg

MOTEUKAs designkonkurranse

Med fokus på kortreist mote arranger Moteforum nå MOTEUKAs designkonkurranse for femte året på rad. Invitasjon til å delta på konkurransen ble sendt ut til alle relevante høyskoler i Norge, og i år ble materialer fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrikk valgt.

Publisert

One with nature.

Tema for årets MOTEUKAs designkonkurranse er 100 prosent norsk til utendørs bruk. - Temaet er imidlertid vanskelig i og med at man selvfølgelig ikke kan kreve at for eksempel sytrådene er produsert i Norge, sier Henrik Skarland som er arrangøransvarlig på vegne av Norsk Moteforum.

Skimtende vesen

Han tilføyer: - Konkurransen skal være en motpol til den kommersielle arenaen. Tanken er også at det ikke skal koste kandidatene mye å være med.

Finalekandidatene får en sum til materialstøtte i tillegg til stoffer fra norske leverandører. I år er det Gudbrandsdalens Uldvarefrabrikk som har levert nydelige materialer som nå blir satt i en ny setting.

No sleep until June

Ida Nyborg sier hun ble veldig inspirert av stoffene og hadde det som utgangspunkt. - De kraftige stoffene passer herrekolleksjonen min, som er sett med utgangspunkt i den norske høsten som er mørk og dyster. Vi tenker ofte jordfarger, men midt i alt mørket ligger det gule som et løfte om at solen kommer fram igjen. Dette går som en rød tråd gjennom silhuettene mine, sier hun

No sleep until June

One with nature

- Jeg er veldig glad i norsk natur, og har hytte i Trysil. Tanken er å gjøre denne kolleksjonen som en kontrast til byens kalde form, sier Anita Svingen Gulbrandsen som har levert bidraget One With Nature. - Jeg hadde lyst å fokusere på de lyse fargene som vår natur er så kjent for og selv i vinterlandskapet er det jo mange nyanser som jeg har prøvd å gjenskape. I silhuetten er tanken at det skal være ett stort stoff som draperes og spiles opp, med sømmer i sidene og får jeg til det er jeg egentlig veldig fornøyd, sier eleven fra Esmod.

Skimtende vesen

Vennene Thea Dyring, Daniel Lied og Julius Langhoff har jobbet sammen om oppgaven og er fra henholdsvis Esmod, Westerdals og Kunsthøyskolen. - Vi har gått på Nesodden videregående sammen og da Thea spurte oss om vi kunne tenke oss å være med på et samarbeid synes vi det var kjempespennende, sier Langhoff. – Jeg tror nok vi har noe å tilføre, sier han, – Bidraget vårt er mørkt, stramt og hardt og vi kan få ideer av dataspill og tegneserier som kan ispes element av mote og bli kule blandinger, og samtidig har vi Thea som stopper oss når de kule ideene våre ikke lar seg gjøre om til et klesplagg. I ”skimtende vesen” ville vi fange den dystrere delen av de gamle norske eventyrene og har forsøkt å gjenskape usikkerheten rundt trollske silhuetter i mørke skoger.

Finaledelebidragene i "100% NORSK til utendørs bruk" er:

”One with nature”

Anita Svingen Gulbrandsen

"No sleep until june”

Ida Nyborg

”Structure”

Nanette Eriksen

"Hverdagslivet"

Synne R. Føreland

"Varm & velkledd”

Heidi Folkestad og Henriette A.Støhle

”Skimtede vesen"

Thea Dyring, Daniel Lied og Julius Langhoff

Finalen vil bli avholdt på Emil & Samuel i toppetasjen på Steen & Strøm den 11. August, hvor vinneren mottar en reisesjekk på 10 000 kroner.

Juryen består av:

Per Farstad, Professor i Industridesign

Gisle Mardal, Daglig Leder/ Manager Norwegian Fashion Institute

Annabeth Kolstø, Høgskolelektor på KHiO

Geir Nordli, Daglig leder ved Moteskolen Esmod

Marianne Sætre, Sivilarkitekt ved Snøhetta

Sissel Isachsen Sømlærer ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Avdeling for Estetiske fag.

Powered by Labrador CMS