cph_presshow1.jpg

Optimistisk åpning i København

The Copenhagen Fashion Week ble dratt i gang med flere spektakulære visninger. CPH Vision la like godt sin pressevisning til sentralstasjonen i København.

Publisert

Friskt og fantastisk under CPH Visions åpningsshow i sentralstasjonen i København

Visningen var en reise gjennom motehistorien. Under klokken hvor 80.000 reisende passerer hver dag ble strømmen av travle togpassasjerer brutt opp av høy musikk, enda høyere hæler, nydelige klær og smekre modeller. Et fantastisk og fantasifullt show show produsert og stylet av GrenaaBuchard.

Pels i alle varianter....

Det startet med å understreke at vi neste vinter skal gå mye I tweed, med farger i beige, grått, brunt og litt svart. Men fortsatte med mer fargesterke antrekk: masse lekre pastellfarger og blått, lilla og orange. Men også masse skinn, lær og pels.

Ikke mye nytt

De andre trendvisningene og en tyvtitt på de kolleksjonene som var på plass i messehallene dagen før åpningen bekrefter inntrykket fra Bread & Butter og andre messer: Ingen store endringer. Leverandørene har fortsatt finanskrisen friskt i minne og går for det trygge for å sikre salget.

Mye beige, grått og brunt

Som vanlig søker designerne bakover for å finne inspirasjon. Mange stopper på 60- og 70-tallet, mens andre søker lenger bakover, til 20-tallet. Hovedtendensen er klar. Mye beige, grått og brunt, med innslag av svart og hvitt. Med rødbrunt, lilla og jordfarger i tillegg. Silhuettene er smale, både for menn og kvinner. Denim er viktig og dukker opp i de fleste sammenhenger. Det samme gjelder strikkeplagg. Gjerne grovstrikkede jakker med retromønstre.

Smale jeans og romslige jakker, gjerne med pelsbesetning

Smalt og klassisk

Peclers Paris, som er trendpartner for CIFF og CIFF Kids denne sesongen, presenterte sine fire temaer: Gold medallist, eco optimistic, world remix og far off lands. For damer er gold medallist preget av klassiske linjer, med inspirasjon fra ridning, jakt, britisk tradisjon og college.

Eco optimistic er et fargesterkt tema, med hovedvekt på blå- og grønntoner og innslag av gul, orange og gul.

World Remix er blanding av ulike kulturer og et møte mellom nåtid og fortid. Med mørke jordfarger og innslag av rød, blå og beige og masse ruter og blomstermotiv.

Far off lands er preget av myke, delikate stoffer og lyse, nøytrale farger.

Få herrenyheter

For menn er det smalt. Smale jakker og blazere og smale bukser. Jeans til hverdags og chinos og bomullsbukse, som har overtatt som den nye penbuksa, til mer pyntede anledninger. Fargemessig går det mest i grått og blått, med innslag av svart og jordfarger. Strikkeplagg er viktig. Men egentlig svært lite nytt.

Imponerende modeller

CIFF kids presenterte et imponerende trendshow med modeller ned til langt under skolealder som viste seg å være meget dyktige både når det gjaldt sjarmerende visninger og et skikkelig svingende og profesjonelt dansenummer som avslutning.

Barnemoten er preget av voksenmoten. Her var det mye miniatyrer av det som ble vist for de voksne, men med mer fantasi og friskere farger i deler av kolleksjonene.

Vekst og optimisme

Messearrangørene i København er mer optimistiske enn på lenge. Målt i antall utstillere er CIFF og CIFF Kids fire prosent større i år enn i februar i fjor.

Den danske motebransjen er i ferd med å riste av seg krisestemningen. Under åpningen av messene ble det slått fast at den danske motebransjen er på vei opp igjen. Selv om det er et lite stykke igjen til toppåret 2008, peker alle piler skrått oppover. Eksporten av klær økte med 11,4 prosent og lå på rundt 22 milliarder danske kroner i fjor og er en av landets viktigste eksportnæringer.

Dansk Mode og Textil har laget en spørreundersøkelse som viser at 72 prosent av medlemmene opplever vekst i omsetningen. Hver fjerde virksomhet regner med å ansette flere medarbeidere i år.

Powered by Labrador CMS