ECCO-Walk-In-Style-Award-20.jpg

Dansk vinner I ECCO Walk In Style Award

Danske Renée Toft Simonsen vant Ecco Walk in style Award 2011. Under prisutdelingen i Københavns rådhus tirsdag kved fikk psykologen og forfatteren 250.000 dnaske kroner. Pengene går til Plans arbeid for utdanning til utsatte og sårbare jenter i Zimbabwe

Publisert

Renee Toft Simonsen fikk prisen av Eccos administrerende direktør Dieter Kasprzak.

Renee Toft Simonsen er den fjerde kvinnen som har vunnet ECCO Walk In Style Award. Prisen hyller kvinner som inspirerer andre kvinner gjennom sitt mot og sin kjærlighet for livet.

En enstemmig komité av dommere, bestående av fem sjefsredaktører, Camilla Lindemann (IN, Danmark), Ellen Arnstad (Henne, Norge), Linda Grahn (Damernas Värld, Sverige), Ester Strerath (Für Sie, Tyskland), Anouk van Ree (Jan, Nederland) og ECCOs sjefsdesigner, Ejnar Truelsen, valgte Renée Toft Simonsen som vinner av ECCOs Walk In Style-pris 2011.

De andre nominerte var Hanna Verboom, Nederland, Emma S. Wiklund, Sverige, Cornelia Poletto, Tyskland og Cecilie Skog, Norge.

Juryens begrunnelse

Mottakeren av ECCO Walk In Style Award for 2011 er en kvinne som virkelig har et brennende ønske om å utgjøre en forskjell. Hun har oppnådd stor suksess så vel nasjonalt som internasjonalt og har en sterk personlighet som er svært beundret av mange.

Hun startet som modell i 1980-årene og nådde raskt toppen. Hun prydet forsidene på alle internasjonale motemagasiner.

Et tiår senere hadde hun tatt en eksamen i psykologi og lagt for dagen et brennende ønske om å undervise og hjelpe andre. Hun begynte å sponse barn i den tredje verden, snakket offentlig om empati og hun omskapte sitt engasjement til en strategi.

Hun er forfatter av en rekke bøker for barn og yngre mennesker der hun tar for seg problemområder i vårt moderne samfunn – temaer som skilsmisse, sammensatte familier, religion, immigrasjon og det å vokse opp til en selvstendig voksen. Fire av hennes barnebøker er blitt filmatisert.

Hun har vært med på å grunnlegge den danske avdelingen av den internasjonale barneutviklingsorganisasjonen Plan.

Hun har grunnlagt en Internett-portal for skilte foreldre, der det fokuseres på situasjonen og barnas behov og der det tilbys et forum for praktisk og psykologisk hjelp slik at skilte familier kan fungere bedre.

Pengene til jenter i Zimbabwe

- Det er en stor ære å bli tildelt ECCO Walk In Style Award 2011. Det å hjelpe andre er en viktig del av livet mitt. Jeg ønsker å gi pengene til Plans arbeid med utdanning av utsatte og sårbare jenter i Zimbabwe, sa Renée da prisen ble overlevert henne av ECCOs administrerende direktør Dieter Kasprzak.

Pristildelingen fant sted etter en moteoppvisning som stilte ut ECCOs høst-/vinterkolleksjon 2011.

Skokolleksjonen har funnet tilbake til ECCOs røtter, og inspirasjon i den danske designarven, skandinavisk natur og EC

Powered by Labrador CMS