110 dager med frivillighet

HSH gir i år samtlige 110 ansatte en dag fri for å jobbe med frivillig arbeid. På denne måten markerer HSH det europeiske frivillighetsåret, som åpnes offisiellt i København i dag. HSH utfordrer resten av næringslivet til å følge etter å gjøre alvor av løfter om samfunnsansvar.

Publisert

- Europakommisjonen har bestemt at 2011 er året hvor frivilligheten skal settes i fokus. Det passer bra for oss i HSH! Vi representerer store deler av det frivillige Norge, og vi er hyggelige folk som liker å hjelpe der det trengs. Behovet er der, og vi vil gjerne hjelpe, sier administrerende direktør i HSH, Vibeke Madsen.

HSH er arbeidgiverorganisasjonen for frivillig og ideell sektor. Ved å gi alle ansatte fri til å bidra en dag i en av HSHs medlemsvirksomheter innen frivillighet, ønsker HSH å gå fra ord til handling. En rekke bedrifter er flinke til å fokusere på samfunnsansvar. HSH vil likevel oppfordre næringslivet i Norge til å ta et enda større ansvar, og gjøre konkrete handlinger som betyr noe for dem som trenger det mest.

- Frivillighetsåret 2011 er viktig fordi det setter frivillighet i fokus gjennom et helt år. Jeg tror oppmerksomheten dette vil skape kommer til å løfte hele det frivillige feltet i Europa. Det er en enestående anledning til å vise hvor viktig engasjement fra enkeltpersoner og grupper er, sier Torbjørg Aalborg som er direktør for virksomheter innen helse, utdanning og kultur i HSH.

HSHs ansatte har tradisjon for å bidra med innsats på andre arenaer enn arbeidsplassen, blant annet gjennom et mangeårig nært samarbeid og partnerskap med Ungt Entreprenørskap, UE.

Powered by Labrador CMS