kjempestander.jpg

Lite nytt på Bread & Butter

Messerapporten fra i fjor gjelder også for i år! I hvert fall nesten. Hovedinntrykket fra Bread & Butter i Berlin er at det blir få endringer i motebildet neste høst og vinter i forhold til det som finnes i butikkene i dag.

Publisert

Mange leverandører profilerer sin engasjement for bedre arbeidsforhold og sosiale ansvar.

Denim står sterkere enn noen gang. Det skal gjerne være denim fra topp til tå, og lag på lag. Jeans, skjorter, vester, jakker. Og det er ”naturlig slitt” og den rene, enkle stilen som gjelder.

Det finnes fortsatt noen rippede modeller, men de er langt færre enn før. De fleste leverandørene søker tilbake til røttene, med stor vekt på håndverk og tradisjoner.

Til jeansene skal overdelene skal være rutete, i alle mulige varianter, men gjerne med rødtoner. Grovstrikkede jakker er viktige. Ytterst er det parkas som gjelder. Så å si alle leverandørene har ulike parkasvarianter, og de skal være med dun.

Det meste skal være smalt, Leggings for damer forsvinner ut og erstattes med jeans eller ”jeggings”; smale jeans med stretch. Innimellom all denimen kommer det noe mer cord, både for dame og herre. En trend som startet i fjor, og som forsterker seg nå.

Også herremoten er smal. Blazerne har albuelapper, smalere slag og masse små detaljer. Noen av leveandørene kommer med dobbeltspente, smale blazere og dressjakker. Fargene domineres av blått, svart og grått, med litt innslag av jordfarger. Men dette er ikke noe nytt. Den blazeren jeg kjøpte på salg i forrige uke, kunne like godt hengt på en av standene som eksempel på neste sesongs mote

- Her var det neimen ikke mye nytt, kommenterte en av de norske innkjøperne. Og får støtte av Texcons produktansvarlig for dame, Nina Tinholt: - Jeg kan nesten bruke den samme trendrapporten som jeg skrev i fjor. Leverandørene er fortsatt preget av forsiktighet etter finanskrisen. Det viktigste er å få salg, og dermed tar de ingen sjanser. Det er bare små detaljer som skiller neste sesongs kolleksjoner fra årets, slår hun fast.

Powered by Labrador CMS