IMG_5889.jpg

Live Nordby til minne

18. juli fikk vi meldingen vi visste måtte komme, men som vi håpet vi skulle slippe å få: Live Nordby hadde gått bort, 66 år gammel. Etter mer enn tre års kamp mot sykdom måtte hun gi tapt.

Publisert

Live Nordby var redaktør av fagbladet Tekstilforum i mer enn 30 år, og ble en kjent og meget respektert personlighet i norsk og internasjonal motebransje. Hun reiste mye på messer og bransjearrangementer i inn – og utland og fikk en meget stor venne- og bekjentskapskrets i bransjen.

Live var en meget lojal, hardt arbeidende medarbeider som stilte på jobb så å si uansett. Jeg arbeidet sammen med henne bare de tre siste, tøffe årene av hennes liv, og ble gang på gang overrasket og imponert over hennes viljestyrke og evne til å stille på jobb selv om helsetilstanden hennes tilsa at hun egentlig burde holdt seg hjemme.

Prognosene var ikke gode, men hun ga aldri opp. Arbeidet som redaktør var så viktig for henne at hun visste at hun hadde mer å slås smed mot sykdommen når hun var på jobb enn om hun ble sittende hjemme. – Her blir jeg til dere må bære meg ut, var den kontante beskjeden vi fikk.

Nordby opparbeidet seg en solid posisjon i motebransjen. Hun var høyt respektert for sin kunnskap og sin entusiasme og energi for bladet og bransjen, men også for sine meningers mot og evnen til å kalle en spade for en spade.

Denne holdningen preget de mange samtalene vi hadde om bladet, om bransjen og om hennes egen situasjon. Entusiasmen og energien var i høyeste grad på plass, og hun ga meg som nykomling i bransjen svært nyttig og verdifull kunnskap.

Når vi snakket om hennes kamp om sykdommen, var det realistisk, rett på sak, uten falske forhåpninger, og gjerne med en kjapp replikk med glimt i øyet. Derfor er det med stor respekt og takknemlighet jeg minnes den tiden vi fikk arbeide sammen. Fred med Live Nordbys minne.

Ove Hansrud

Redaktør i Tekstilforum

Powered by Labrador CMS