ColourGamwes.jpg

OL, 70-tall og kolonistil

Sport og sommerolympiske inspirasjoner fra London. 70-tall og discostil. Koloniliv og folklore. Og fremfor alt mange og sterke farger. Dette er de sterkeste strømningene i de trenende som presenteres av Svenska Moderådet i seminarene i Norsk Moteforum under Moteuka. Les mer om trender og messenyheter i Tekstilforums messenummer som kommer denne uka.

Publisert

Svenska Moderådet har gratis trendseminarer i Nrosk Moteforum onsdag og torsdag under Moteuka. De presenterer tre hovedtemaer for vår/sommer 2012:

Colour Games

Temaet henter inspirasjon fra sportens verden, både når det gjelder silhuettene, snitt og kvaliteter. Klassiske grener som roing, tennis, golf og svømming inspirerer med olympiske leker i London nært forestående.

Colour Games

Gamle sportshelter viser vei med en stil som er klassisk og evig. Det er lett å tenke på preppymote og amerikansk østkyst. I tillegg lånes det fra 20-tallets fester og glamour, både i formspråk og silhuett.

Intense farger i klærne kombineres i en fargerik styling eller kombinert med flerfargede striper. Viktige farger er kornblått og rødt. Den hvite fargen finnes som base med kontraster i de olympiske fargene. Silhuetten er i utgangspunktet enkelt og strippet. Her blir de små detaljene svært viktige. Skoene er fargerike, med kort, spiss tå på pumps, og sandaler og flate sko blir viktige.

Bright Light

70-tallets nostalgi kombinert med glamorøst klubbliv, diskokuler og stroboskop à la Studio 54 i New York og glitrende discodans med Bianca Jagger som det fremste stilikonet. David Bowie inspirerer med sin androgyne stil. Nøkkelplagg er romslige bukser, utringede topper og kjoler, lange kjoler, hotpants og dresser. Sateng er et viktige materiale. Parallelt ser vi en annen, mørkere side av New York som Martin Scorsese viser oss i filmen Taxi Driver fra 1976.

Hovedrollefiguren Iris (Jodie Foster) setter nye, motemessige standarder. Stilen er både rå og romantisk, med syttitallsklassikere som bruntoner og blomster i mønsterbildene.

Bright Light

Likeså de vide buksebeina og det høye livet, bussaronger, hotpants og jumpsuits. Tilbehøret er bredbremmede hatter, hodepynt med blomster og brede belter. Skoene har gjerne platåsåler og viktige materialer er sateng og glatt skinn. Her er det naturlig med tresko i alle varianter.

Plantation

Koloniliv i begynnelsen av 1900-tallet slik Karen Blixen beskriver det i sin roman ”Mitt Afrika” er et stilforbilde i dette temaet. Her ser vi en mengde referanser tilklassiske uniformsplagg. Figurformede jakker de krage og slag er høyt knappet. Nye kombinasjoner av korte bukser og ermeløse jakker. Hele skalaen av kakifarger dominerer, sammen med hvitt.

Folklore og folkedans: her kan man høre både tangorytmer og gresk bozoukimusikk. Broderte singleter, knytebluser, volanger og smale, knelange kjoler samt bukser med høyt liv preger stilen, som både er sofistikert og primitivt på en gang. Rosemønstre, broderier, strikkede kanter og vevde bånd hører med til mønsterbildet. Fargeskalaen er kraftfull, med sterke farger og hvitt og svart som basis. Sandaler, halvhøye boots og tresko er de viktigste modellene blant skoene.

The Plantation

Powered by Labrador CMS