vibeke-hammer-madsen.jpg

Hardere kamp om arbeidstakerne

Samtidig som Norge står foran bred økonomisk vekst opplever mange virksomheter at det har blitt vanskeligere å få tak i arbeidskraft. Det viser en undersøkelse som ble presentert på HSHs konjunkturseminar mandag.

Publisert

Vibeke Hammer Madsen

I undersøkelsen som er gjennomført blant HSHs 15 000 medlemmer i handel- og tjenestesektoren svarer 3 av 10 at de forventer en omsetningsvekst på 6 prosent eller mer i 2011.

I takt med bred økonomisk oppgang og lav arbeidsledighet har det også blitt vanskeligere å rekruttere. 35 prosent svarer at tilgangen på relevant arbeidskraft er begrenset eller meget begrenset.

- Nå trenger vi all den arbeidskraftet vi har, både de som i dag står utenfor og de som vil jobbe mer enn de allerede gjør. For å få til det må rammene for arbeidslivet tilrettelegges dagens virkelighet.

30 prosent av våre medlemmer sier at arbeidstidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven ikke er tilpasset behovene. I tillegg ber virksomheten også om større adgang til å ansette midlertidig og økt mulighet til å leie inn arbeidskraft for å sikre daglig drift, sier Vibeke Madsen, adm.dir. i HSH.

Powered by Labrador CMS