USA anerkjenner GOTS

Det amerikanske landbruksministeriet (USDA) gir full anerkjennelse og anbefaling av GOTS (Global Organic Textile Standard). GOTS-sertifiserte produkter kan fra nå av selges som økologiske i USA.

Publisert

Den amerikanske økologiske landbrukslovgivning omhandler naturlig råmateriale, som eksempelvis bomull, ull og lin, men inkluderer ikke spesifikke prosess- og produksjonsstandarder for tekstilprodukter.

GOTS dekker alle prosess- og produksjonsnivåer i tekstilproduksjonen. Den amerikanske regjerings anerkjennelse av GOTS understreker den førende posisjonen GOTS komplekse standard har internasjonalt.

GOTS – Skandinavia introduserte GOTS versjon 3 på tekstilpanelets første møte i Oslo i april. På møtet anerkjente Marianne B. Eskelund, leder av avdelingen for EU/intrnasjonale relasjoner i Miljømerking Norge, at Gots versjon 3 er likestilt med det nordiske svanemerket.

En levedyktig tekstilindustri opererer på et internasjonalt marked. For alle parter er det åpenbare fordeler ved et tettere samarbeid mellom det nordiske miljømerket og GOTS. I forlengelsen av utviklingen i Skandinavia ser GOTs behovet for en akkreditert sertifiseringsinstitusjon i de nordiske landene. Organisasjonen inviterer derfor det nordiske miljømerket til å vurdere en posisjon som GOTS akkrediterte sertifiseringsorganisasjon på linje med de 14 øvrige akkrediterte sertifiseringsorganisasjoner som eksisterer på globalt plan.

Mer informasjon om GOTS sertifiseringskrav og de akkrediterte sertifiseringsorganisasjoner: www.global-standard.org.

Powered by Labrador CMS