bard.jpg

Euroshop: Mer farger og struktur i butikken

Rustfritt stål overtar for krom. Hvite jevne flater er ute og erstattes med mer farger og ulike strukturer. På Euroshop så vi alle varianter: Fra sprøytet betong, utallige varianter av ulike strukturerte plater, ekte treverk, imitert treverk, mur, bambus og de klassiske blanke, mørke flatene.

Publisert

Svarte, blanke flater henger fortsatt med, men de kan gjerne brytes med grøvre strukturer, sier Bård Løkenhagen

- Glem tiden da kjøpmannen selv kunne male veggen hvit eller grå og sette inn forkrommede stativer selv. Glem også å bla i en katalog og si at ”det vil jeg ha”, sier Bård Løkenhagen i Inter Partner Nor, vår guide i den endeløse vrimmelen av leverandører i 17 store haller på Euroshop

Riktig look

- Butikken skal gjenspeile filosofien, stilen og looken. Små detaljer kan øke salget til de store høyder – og selvsagt motsatt om det gjøres feil. Derfor må man slippe til profesjonelle aktører som ser helheten i materialer, farger, innredning, interiør, møbler og lys for å få et godt resultat og for å få fram den looken man ønsker, slår han fast.

Carl Fredrik Poulsen, Polyflor.

Farger og struktur

Fargesterke plater og paneler med strukturer finnes det massevis av. Imiterte betongflater ser ut til å komme sterkere. En leverandør, Durapact, kunne sogar levere ekte betong: Plater med et tynt lag med sprøytet og formet betong på overflaten. Leverandøren hadde også tatt seg bryet med å sprøyte et par dongeribukser. Ikke til bruk, bare til pynt….

Vegg og bukser i betong...

Kontraster er viktig i den nye innredningstrenden. Ikke bare når det gjelder farger, men også med materialer. Den klassiske, svarte, blanke flaten kan gjerne brytes opp med noe mer grovt og strukturert, som gammelt treverk.

Magne Bakken i Bjørn Haug AS viser fram enkle, praktiske løsninger som butikkeieren kan montere selv.

Mørkere golv

Carl Fredrik Poulsen i golvleverandøren Polyflor bekrefter tendensen: - Det går i retning av grovere tresorter, med struktur og gjerne litt slitte overflater. De mørke strukturene er pene og delikate og lettere å vedlikeholde enn de helt lyse flatene, sier han.

Polyflor er av de ledende leverandørene til offentlige bygg og butikker, og har blant annet levert alle golv til den store Stones-ombyggingen av Dressmann-butikkene.

– Vi bruker PVC hvor minst 25 prosent av materialene er resirkulerbare. Belegget leveres i fliser eller staver, i paller på vel tre kvadratmeter, slik at det er fleksibelt og enkelt for kunden. Om en flis eller stav blir ødelagt, er det bare å skifte den ut, uten å røre resten av golvet, sier Poulsen.

Living dolls

Om man absolutt skulle ønske det, kan man få svært naturtro mannekenger og utstillingsdokker som synger, spiller, går på ski og gudene vet hva. Hvis man i tillegg kjøper kleshengere med digitalt prisdisplay, er man konge på haugen, i hvert fall en kort periode.

Men dette er bare for de få. Hovedtrenden er at utvalget av mannekenger og byster utvikler seg voldsomt, slik at man som butikkeier får stadig mer å velge mellom for å finne det som passer min butikk og den type klær jeg selger.

- Kundene blir mer bevisste og er villig til å bruke mer penger på mannekenger fordi de ser at det bidrar til å øke salget. En svensk undersøkelse viser at hvis man på et bord med eksempelvis T-skjorter, plasserer en byste med det samme plagget, øker salget med 30 prosent, sier Magne Bakken i Bjørn Haug AS.

Enkelt og praktisk

I de 17 giganthallene i Düsseldorf kan man kjøpe så å si alt mellom himmel og jord. Bare en liten prosent hører hjemme i norsk butikkhverdag. Av de enkle, praktiske løsningene som den litt praktisk anlagte butikkeier kan montere selv har italienske Fidia skinner som kan erstatte panelskinnene. De skrus opp på veggen og kan med enkle grep forsynes med spyd og oppheng til hyller. Minde plater med laserborede hull kan skrus opp på veggen og med muligheter for å montere spyd eller hyllefester med enkle grep.

Powered by Labrador CMS