minimesse-hoved

Minimessa er effektiv og hyggelig

- Minimessa er en fin mulighet for oss å treffe leverandørene og få sett mellomkolleksjonene. Og det er en hyggelig avveksling hvor vi treffer kolleger som vi ellers sjelden ser. Nå har vi kjøpt inn fra sju leverandører og fått tatt en titt på nye ting, så vi er godt fornøyd, sier Anna Norvik og Birgitte Sølvik i Frost på Røros.

Publisert

Anna Norvik (i midten) og Birgitte Sølvik fra Frost på Røros, her sammen med Finn Bursche i MJM, er godt fornøyd med turen til minimesa i Trondheim.

To timers biltur en vei og sju innkjøp pluss litt kikking og prating blir en lang arbeidsdag for de to. Vanligvis overnatter de i Trondheim når de er på minimesse, men denne gangen passet det best med dagstur.

- Vi synes det er flott at så mange leverandører er samlet på ett sted, det gjør innkjøpene enklere og mer rasjonelle. Og i mange tilfeller er dette den eneste muligheten for oss å treffe leverandørene mellom hovedmessene, sier de to.

Minimessa går denne gang i Rica Nidelven hotell i Trondheim. Både utstillere og innkjøpere er godt fornøyd med messelokaler og hotellets service. – Alle er godt fornøyde, bare smil å se, slår messegeneralene Arnulf Sagplass og Otto Davidsen fast.

Fra Harstad til Toten

I tillegg til at en rekke kjøpmenn fra Trøndelag benytter anledningen til å treffe sine leverandører, har det kommet innkjøpere fra Harstad og Sandnessjøen i nord til Toten og Molde i sør for å kjøpe inn på messa i Trondheim. Den avsluttes i Trondheim onsdag, og fortsetter på Clarion Hotel Bryggen i Tromsø torsdag ettermiddag, fredag og lørdag.

Hanne Lyngstad ønsker at flere leverandører deltar på Minimessa i stedet for å betjene kunder fra andre hoteller samtidig som messa pågår.

Gratispassasjerer

Flere utstillere har reagert på at leverandører som ikke deltar på minimessa betjener kunder fra andre hoteller i byen samtidig.

- Jeg har ikke noe med hvordan andre legger opp sine reiseruter når de skal rundt til kunder, men det er påtagelige at de «tilfeldigvis» er i Trondheim og Tromsø samtidig med at minimessa arrangeres ettersom disse datoene er offentliggjort lang tid i forveien. Det er uheldig for de som tar initiativ til arrangementet og oss utstillere som tar kostnadene ved å gjennomføre et felles løft som minimessa. Det hadde vært mye hyggeligere om de hadde vært sammen med oss i stedet for å være gratispassasjerer, sier en av utstillerne, Hanne Lyngstad fra Dranella og DK Company.

Bra trafikk og god stemning på minimessa i Rica Nidelven Hotel.

- Flott service og fine lokaler for minimessa i Rica Nidelven, sier Otto Davidsen.

Powered by Labrador CMS