Dyrt frasalg for IC Company

Vårens salg av merkene Jackpot og Cottonfield koster IC Companys-konsernet dyrt. Mer enn 100 millioner danske kroner er satt av til å stenge butikker etter salget av de to merkene. Det merkes på bunnlinjen i årsregnskapet. Men selskapet forventer å forbedre inntjeningen over hele linjen neste år, melder Dansk Mode & Textil.

Publisert

Mens IC Companys nettoomsetning gikk litt opp til 3,3 milliarder i regnskapsåret 2012/2013, falt resultatet av primær med 20 prosent til 157 millioner. Det ga et samlet resultat før skatt på 144 millioner kroner. Engangsutgifter til opphørte aktiviteter trakk resultatet 106 millioner ned.

Det er fortsatt merkene Peak Performance, Tiger of Sweden og By Malene Birger i premium-segmentet som bidrar med mest omsetning i konsernet. Merker som InWear, Matinique, Part Two og Soaked in Luxury, bidrar stadig mindre til veksten.

Merket Saint Tropez, som opererer innenfor ”fast fashion” har falt ut av konsrnets fokusområde, og ledelsen forventer at merket på sikt blir solgt, fremgår det av årsberetningen.

(kilde: Dansk Mode & Textil)

Powered by Labrador CMS