båttur

Til sjøs med Kristine Vikse

 Kristine Vikse lar seg inspirere av salt sjø og forfriskende hav for vår og sommer 2014. Så hva var mer naturlig enn å kombinere kolleksjonsvisningen med en hyggelig svipptur på fjorden?

Publisert

Kristine Vikse kombinerte visningen av sin nye kolleksjon med en tur på fjorden.

Forventningsfulle bransjefolk steg ombord på en sjarmerende båt pyntet med maritime elementer som hvite skjell og rundpolerte steiner. Matrosene var staute karer i bar overkropp – med hvite seilerluer og Vikses vakre skjerf med print av norsk natur dandert rundt halsen.

Hun var heldig med været. Ikke en krusning var å se på fjorden, og det var helt vindstille. Hun innrømmet lattermildt at hun hadde vært nervøs da det hadde begynt å tordne tidligere på dagen – for hun hadde ingen plan B.

Kolleksjonen har fått navnet Ode al mare, som betyr hyllest til havet på latin. Vikse har da også vokst opp ved kritthvite strender nord i Rogaland. Det er mye sjøgrønt i kolleksjonen, i tillegg til blåtoner, korall og sarte, lyse pastellnyanser.

De myke, deilige strikkeplaggene som hun er så kjent for, finner vi mange av i den nye kolleksjonen, og mye tyder på at de løse kjolene og toppene i bleke blå- og grønntoner vil slå an. Hun har også en spennende, stripete fotoprint, som er basert på en akvarell hun har malt selv. Denne printen går igjen på noen av nøkkelplaggene i kolleksjonen – enkle, rene silkekjoler, bluser og bukser.

Til fest foreslår Kristine Vikse kjoler med paljetter, litt mer ettersittende i snittet enn mange av de andre plaggene, som har løsere linjer.

Det maritime temaet gjenspeilet seg også i hårstyling, makeup og smykker, som var laget av skjell. Mest av alt minnet modellene om havfruer.

Powered by Labrador CMS