connie

Vant designkonkurransen og stand i Paris

Iøynefallende, spennende, skulpturelt, teknisk dyktig, balansert, med tilbehør som løfter konseptet og uttrykket. Dette var juryens dom da Connie Riiser Berge vant MOTEUKAs designkonkurranse med «Time Intertwined».

Publisert

Connie Riiser Berge sammen med modellene som viste hennes vinnerantrekk.Kolleksjonen er inspirert av egyptiske mumier og klassisk skreddersøm og gjorde tydeligvis meget godt inntrykk på juryen og de mange tilskuerne som var på visningen og kåringen i Norsk Moteforum torsdag.

Connie Riiser Berge vant for øvrig konkurransen i fjor også, i team sammen med to andre. Hun har jobbet med tekstil i ulike sammenhenger hele livet og har en variert bakgrunn med blant annet studier i kunsthistorie, som møbelsnekker og møbelkonservator og jobb ved kunstindustrimuseet i Bergen.

Etter at Connie hadde mottatt premie og gavekort fra Norsk Moteforum, dukket Josephine Sconza fra den franske ambassaden og messen Who´s Next i Paris opp på scenen med en overraskende og spesiell ekstrapremie. Connie er invitert til Paris og får sin egen stand på Who´s Next i januar neste år.

Med sine 56 år er Connie en god del eldre enn sine medstudenter på Esmod. Som hun selv fleiper med: - Så godt å høre at alle snakker om at dette er en konkurranse for unge, fremadstormende designere!

Men Connie er beviset på at det aldri er for sent å starte, og at det er den mentale alderen, hvor ung man føler seg, og ikke den fysiske alderen som er viktig.

Hun er overveldet over seieren og må ha en stund i tenkeboksen før hun vet hvordan hun skal legge opp høsten for å kunne stille opp med egen stand på Who´s Next i januar.

Det var sju finalister i MOTEUKAs designkonkurranse. Synne Karlsen Wivesøll kom på andreplass med kolleksjonen «Interferens» og Gabrielle Valø tok tredjeplassen med «Urban Decay».

Powered by Labrador CMS