Støtter sikkerhetsarbeid i Bangla Desh

 – KappAhl støtter alle initiativ som bidrar til å øke sikkerheten og bedre arbeidsvilkårene i Bangladesh. Vi har nå fått den nødvendige tyngden for å kunne gjennomføre prosjektet og det føles bra å være en del av dette arbeidet, sier KappAhls adm.dir. og konsernsjef Johan Åberg.

Publisert

"Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh" er et initiativ for økt sikkerhet i tekstil­produksjonen i Bangladesh. En plan for arbeidet er nå vedtatt. Blant annet skal fabrikkenes elektriske anlegg og bygningskonstruksjoner granskes av uavhengige inspektører de kommende ni månedene. I forbindelse med inspeksjonene vil det etableres tiltaksplaner for utbedringer og reparasjoner som følges opp av tilknyttede tekstilkjøpere og berørte fabrikker. – Det viktigste nå er å sørge for at arbeidet utføres så raskt som mulig og at alle parter bidrar, vi som er innkjøpere, fagforeningene og myndighetene i Bangladesh, sier KappAhls innkjøps- og logistikkdirektør Mari Svensson.

KappAhl har i lengre tid engasjert seg i samarbeidsprosjekter med andre tekstilkjøpere for å bidra til å drive samfunnsutviklingen videre i de landene hvor man kjøper produksjon. Noen eksempler er prosjekter for økt brannsikkerhet og reduksjon av vann- og kjemikalieforbruk i tekstilproduksjonen.

KappAhl har tidligere sagt at de vil fortsette å kjøpe produksjon, og bidra til økt velstand og forbedret sikkerhet i Bangladesh, et av verdens mest fatt

Powered by Labrador CMS