Up arena for unge designere

Up er en visningsarena for klesdesignere i etableringsfasen. Visningen går 15. august, under Oslo Fashion Week.

Publisert

Seks unge designere er plukket ut av et fagpanel til å delta i visningen. De seks er Anne Karine Thorbjørnsen, Elisabeth Stray Pedersen, Janne Aunan, Pål Luis Sanchez og Heidi + Henriette (Heidi B. Folkestad og Henriette Alnes Støhle).

Målet for ildsjelene bak prosjektet, Julie L. Parisi og Andrea Johannesen er å styrke den norske motebransjen gjennom å fokusere på ”up and coming” talenter. Up hadde første visning i januar i år.

Visningen arrangeres to ganger i året, i samsvar med Oslo Fashion Week. Up er per dags dato den eneste motearenaen der samtlige av deltagerne får vist sine arbeider på en og samme plattform, uten at de er bundet til en spesiell institusjon.

Alle som får vist sine arbeider på Up skal slippe å betale fra egen lomme. Målet er å være et springbrett for designere i etableringsfasen, med fokus på håndverksmessig kvalitet og kreativ utforming. Vi ønsker å legge vekt på at vi jobber for å styrke den norske mote - og klesbransjen gjennom å bidra til et større mangfold. Vi tror på alternative visningsarenaer, da eksponering organisert gjennom ulike aktører er helt avgjørende for bransjens vekst og utvikling, skriver initiativtakerne.

Et fagpanel har valgt ut høstens designere. Panelet består av:

Ida Eritsland, moteviter og frilansjournalist

Christina Ledang, designer og stylist

Charlotte Bik Bandlien, forsker og ass. professor ved KHiO

Nina Granerød, kreativ direktør ved FWSS

Andrea Johannesen og Julie L. Parisi

Powered by Labrador CMS