designkonkurranse

Finalistene til MOTEUKAs designkonkurranse

Juryen har valgt ut sju finalister til MOTEUKAs designkonkurranse 2013. Nå skal antrekkene sys opp, og når bransjen samles i august, blir det visning på Moteforum.

Publisert

Finalistene er (f.v.) Synne Karlsen Wivesøll, Elisabeth Nilsen Skaug og Kannika Jank, Connie Riiser Berge, Mika Yoshida Tollefsrud, Gabrielle Jeanette Valø og Mark Lewis Barbero. Ingrid Flesjø var dessverre på reise da bildene ble tatt.

Moteukas designkonkurranse ble første gang arrangert i 2007. Intensjonen har hele tiden vært å gi designstudenter en konkurransearena der de kan fokusere på kreativitet og egenart.

Årets finalister møttes på Moteforum i begynnelsen av mai for få praktisk informasjon om finalen, som markeres med en visning 16. august. De fikk også komme med ideer og tanker rundt presentasjon og valg av modeller.

– Finalistene skal levere tre antrekk hver. De skal stilles ut på byster, mannekenger og små bord fra 30. juli og fram til visningsdagen. Da blir det ni meter catwalk gjennom lobbyen på Moteforum, forteller Henrik Skarland, som designer og produserer Moteuka.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Moteskolen Esmod, KHiO, HiO og Norwegian Fashion Institute, og er nå en obligatorisk del av undervisningsplanen ved Esmod.

Juryen er bredt sammensatt, og vil bestå av en professor i industridesign, en sivilarkitekt samt lektorer ved høyskolene. I tillegg vil en representant for den franske motemessen Who's Next sitte i juryen i årets konkurranse.

–Premien blir en reise til Paris for å være VIP-gjest på Who's Next-messen i januar. Hvis Who's Next finner at bidraget er godt nok, og passer inn i konseptet, får vinneren også stille ut på messen. I tillegg blir det premier for andre og tredje plass.

Temaet for årets konkurranse er «Ditt DNA». Oppgaven kan tolkes ganske fritt, og studentene har derfor i prinsippet kunnet komme med det de ville.

Her er finalistene

Juryen i MOTEUKAs Designkonkurranse 2013 har valgt ut sju finalister blant 42 innleverte bidrag:1. Mika Yoshida Tollefsrud (23) med herrekolleksjonen «Spirits of the Forest», inspirert av trær, bark og trestammer med årringer (Esmod).
2. Synne Karlsen Wivesøll (22) med damekolleksjonen «Interferens», utført i oljebelagte stoffer, skinn og PVC (Esmod).
3. Mark Lewis Barbero (30) med herrekolleksjonen «Seed», inspirert av renessansen og maleriet «Visit to the Peasants» av Pieter Breughel (KHIO).
4. Elisabeth Nilsen Skaug (20) med damekolleksjonen «Rent volum», inspirert av formen på det menneskelige DNA samt origiami, volum og rene snitt. Deltar sammen med Kannika Jank (begge fra Esmod).
5. Ingrid Flesjø (22) med damekolleksjonen «Maximalism», inspirert av den fargerike stilen til kunstneren Frida Kahlo (Esmod).6. Gabrielle Jeanette Valø (26) med herrekolleksjonen «Urban Decay», inspirert av forfalne og forlatte bygninger (Esmod).
7. Connie Riiser Berge (56) med damekolleksjonen «Time Intertwined», inspirert av egyptiske mumier og klassisk skreddersøm (Esmod). Connie vant for øvrig konkurransen i fjor, i et team sammen med to andre.

Powered by Labrador CMS