vikse-2

Kristine Vikse på The Thief

 Kristine Vikse viste fram høstkolleksjonen 2013 på nye The Thief på Tjuvholmen i går. 

Publisert

Marian Aas Hansen var en av gjestene hos Kristine Vikse på The Thief

– Som Haugesunder koser jeg meg på hotell i Oslo, og jeg valgte The Thief fordi interiøret passer til paletten: høstkolleksjonen heter «Black Bird», og jeg er fascinert av det litt oljeaktige fargespillet i svarte fjær, forklarte hun.

Kristine Vikse jobber mye med naturmaterialer, som for eksempel silke, men har fremdeles også mye strikkeplagg i kolleksjonen. Hun er opptatt av at klærne skal være bruksvennlige og anvendelige.

– Jeg vil lage klær som folk skal ønske å «bo» i, og håper alle kan finne noe de liker, sier hun.

Kristine Vikse er gift med en klokkedesigner og mor til tre gutter. Hun er utdannet ved Esmod, men har nå flyttet tilbake til hjembyen Haugesund, der hun har familien rundt seg.

Damekolleksjonen begynte som en spinoff fra barnekolleksjonen, som hun etablerte da hun var i mammapermisjon med den mellomste gutten. Nå har hun imidlertid gjort en strategisk endring på konseptet, og lagt an en mer motepreget stil. «Black Bird» inneholder alt fra avslappede strikkeplagg til mer pyntede silketopper og paljettkjoler.

– Høstens kolleksjon er den andre i den nye stilen, og klærne er solgt inn til rundt 50 butikker i Norge, sier hun.

Artisten Marian Aas Hansen var blant gjestene på lanseringen, som ellers talte mange stylister og representanter fra motepressen.

Powered by Labrador CMS