Ta inn en lærling!

Ta inn en lærling! Bruk lærlingeordningen som en effektiv og rimelig rekrutteringsordning. Lærlingen er en ressurs og kan bli viktige ambassadører for virksomheten, sier Anne K. Eggen Lervik, ansvarlig for lærlingeordningen i hovedorganisasjonen Virke.

Publisert

Tjenesteytende sektor trenger flere ungdommer. Men det er mangel på læreplasser.For første gang stiller alle de store organisasjonene i arbeidslivet i samarbeid med Kunnskapsdepartementet seg bak en ambisiøs målsetting for flere læreplasser.

Virke tar ansvar sammen med myndighetene og partene i arbeidslivet og har undertegnet en samfunnskontrakt med krav om at antall læreplasser øker med 20 prosent innen 2015. Det er totalt 3000 flere lærekontrakter.

Derfor er det viktig at så mange handelsbedrifter som mulig tar inn lærlinger. Det bidrar til å sikre rekrutteringen, er verdifull arbeidskraft, styrker læringskulturen i bedriften og styrker virksomhetens omdømme. De som tar inn lærling får økonomisk tilskudd fra det offentlige i hele læreperioden.

Powered by Labrador CMS