ballong

Butikker lager motefest i Oslo sentrum

Torsdag 19. september arrangeres ”Fashion Walkabout”  i Oslo. Ideen er at klesbutikkene og kjøpesentrene i sentrum går sammen om å lage en motefest, for å hylle mote og livsstil, og markere sentrums mangfold og egenart. Butikkene holde åpent lenger enn vanlig, og det blir ulike aktiviteter med fokus på mote og nyheter.

Publisert

Så snart valgbodene er ryddet bort og høstfargene så vidt kommer på trærne vil også butikkene være fylt opp med nyheter og høstkolleksjoner. Sentrumsbutikkene ønsker å markere dette, og har derfor valgt å ha en fast årlig markering. Det startet i fjor, og navnet ble ”Fashion Walkabout”. Ideen er at folk kan vandre rundt i sentrum og oppleve ulike aktiviteter som minikonserter, moteshow, lanseringer, motevisninger og butikkåpninger.

I fjor var det Paleet, EGER Karl Johan, Steen & Strøm Magasin og Ferner Jacobsen som sto bak arrangementet, og flere tusen motehungrige mennesker deltok.

- Det er mye oppussing i sentrum denne høsten, og vi har endret litt på arrangementet i år, sier Øystein Aurlien, senterleder på Paleet og primus motor for arrangementet. - Fra klokka 16 vil det skje ulike aktiviteter i butikkene, og alle sentrene fra Egertorget til Oslo City er med i år. I tillegg ser det ut til at veldig mange av klesbutikkene i Karl Johans gågate blir med. Alle vil holde åpent til klokka 20, med noen unntak, og Byporten og Oslo City skal i tillegg holde åpent til midnatt.”

- Vi som driver handel i sentrum kan med slike arrangementer tilby noe nytt og annerledes til kundene våre, fortsetter han.

- Det er kun ved å samarbeide og skape nye aktiviteter at vi kan gjøre befolkningen oppmerksom på det store mangfoldet vi har i sentrum. Vi startet i fjor, har utvidet i år, og kommer neste år til å gjøre noe enda større. Vi har en by og et sentrum å være stolte av, og som blir flottere for hvert år som kommer. Det at vi kan samarbeide om prosjekter som dette er veldig morsomt og spennende.I år er Kirkens Bymisjon invitert inn til et samarbeid, fordi handelen ønsker å gi noe tilbake til byen. Alle sentrene og butikkene som arrangerer Fashion Walkabout vil bidra med økonomisk støtte. I tillegg vil alle som handler denne dagen få et lite takkekort der de oppfordres til å støtte Bymisjonens arbeid for å skape et varmere samfunn.

- Det er flott at næringslivet og vi kan samarbeide om denne type prosjekter, sier Ragnhild Østmo i Kirkens Bymisjon. - Et varmt samfunn og sentrum handler om mangfold, og i dette mangfoldet skal det være rom for alle. Handelen viser med dette at de tar dette på alvor, og også ønsker å gi noe tilbake.

Powered by Labrador CMS