InWear

DK Company kjøper fire ICC-merker

DK Company kjøper InWear, Matinique, Part Two og Soaked in Luxury pluss butikkonseptet Companys av IC Companys.

Publisert

Matinique styrker DK Companys portefølje av herreklær

De fire merkene utgjør i dag forretningsenheten The Original Group i IC Companys. Tilsammen blir merkene solgt til mer enn 1500 butikker, mesteparten i Skandinavia.

Companys-kjeden består av 33 butikker som drives på franchisebasis og fire egeneide Companys-butikker.

- Det strategiske utgangspunktet for transaksjonen er å styrke vår posisjon i mid-market segmentet i Skandinavia, og samtidig vil vi bygge ut de eksisterende retailaktivitetene.

Konsernet blir med dette trekket en av de ledende aktørene i mid-market segmentet i Skandinavia, og vi skaper en sterk plattform for videre vekst. Samtidig vil vi få muligheter til ytteligere optimering av driften, sier administrerende direktør Jens Poulsen til Tekstilforum.

Jens Poulsen

Med overtagelsen av InWear og Part Two styrker DK Company sin portefølje av high-end merker, mens Soaked in Luxury forsterker konsernets posisjon innenfor det yngre segmentet og tilfører mer kompeanse innenfor fast fashion.

Matinique styrker markant DK Companys portefølje av herremerker, som i dag består av Blend og Casual Friday by Blend.

Mer retail-kompetanse

Butikkonseptet Companys er en viktig utvidelse av DK Companys retail-plattform, som samtidig tilføres mer kompetanse. Samtidig styrkes DK Companys markedsposisjon på en lang rekke europeiske markeder og i Canada.

Transaksjonen forventes gjennomført omkring den 30. juni i år, når utskillelsen av The Original Group fra IC Companys A/S' øvrige aktiva er gjennomført.

DK Company betaler 50 millioner DKK kontant for de fire merkene og butikkonseptet og utsteder samtidig 203.628.379 nye aksjer til IC Companys. Basert på lukkekursen 26. mars 2014 på 0,62 kr. pr. aksje har aksjene en handelsverdi på 126 millioner DKK.

IC Companys vil etter transaksjonen besitte vel 10 prosent av DK Companys samlede aksjekapital, som heretter vil utgjøre nominelt 68.077.539,21 DKK. Den kontante delen av kjøpesummen er gjenstand for vanlige reguleringer.

Historisk har DK Company hatt en inntjening over markedsgjennomsnittet, og det er konsernets målsetting å oppnå et tilsvarende inntjeningsnivå på de aktivitetene som nå er kjøpt. DK Company forventer et høyere nivå for konsernets samlede inntjening de kommende årene.

For regnskapsåret 2014 forventes en omsetning på rundt 1,85-2 milliarder kroner og et EBITDA på 125-135 millioner. De innkjøpte aktivitetene forventes dermed i å bidra med mellom 300-350 millioner kroner i annet halvår.

InWear styrker high end-satsingen til DKC.

Powered by Labrador CMS