Flere internasjonale merker i København

Det blir stadig flere utenlandske merker på messene i København, som starter onsdag. Selv om moteuken i København i utgangspunktet skulle markedsføre danske produkter, har det vært sterk vekst i antall utenlandske merker de siste årene.

Publisert

I år stilles det ut drøyt 2600 merker på de fem messearenaene CIFF og CIFF Kids i Bella Center, Terminal 2, CPH Vision, Gallery og CPH Kids

Over halvparten av de merker som stilles ut i København er utenlandske. Det er rekordmange. Om man går ti år bakover i tid var 90 prosent av merkene danske.

Av de rundt 40 visningene som holdes under messen er rundt en fjerdedel utenlandske merker. For ti år siden var det kun danske visninger.

En nødvendighet og et positivt tegn, mener arrangørene, selv om det selvsagt betyr økt konkurranse for de danske leverandørene. Dansk Mode & Textil mener det er positivt og nødvendig at moteuken i København blir mer internasjonal. En moteuke med bare danske merker ville ikke være attraktiv nok.

– For å være en av de største messene i Europa må vi representere merker fra hele Nord-Europa, sier Kasper Hillingsøe Eis i Dansk Mode & Textil.

Powered by Labrador CMS