floyd.jpg

Forsiktige innkjøpere

Moteuka er i gang. Selv om noen leverandører melder om god trafikk og økning i forhold til i fjor, er det mange som ikke er fornøyd med de første dagene av Moteuka. Mange innkjøpere preges av usikkerhet og forsiktighet.

Publisert

God stemning i showrommet til Floyd

I noen showrom på Norsk Moteforum gikk handelen livlig de to første Moteuka-dagene, mens det hos andre agenter var stille. Innkjøpernes forsiktighet gjør at de først og fremst handler hos sine faste leverandører og er lite interessert i å kjøpe inn nye merker.

Texcons datterselskap Tec Trading har flyttet til Sjølyst og er godt fornøyd med både plassering og trafikk.

Nedgang i København

Kanskje er de påvirket av stemningen i København. Danske detaljister har hatt omsetningsnedgang, og dette preget den danske moteuka. Her var det langt færre besøkende enn det som har vært vanlig de siste årene.

Arrangørene forklarer det med ettervirkninger av krisen.

En annen grunn kan være at danskene har flyttet fram messen en uke for å være mer konkurransedyktige med Bread & Butter. Dermed falt årets messe i avslutningen av fellesferien.

Mange utstillere i København var meget misfornøyd, og vil vurdere fortsatt deltakelse. De hevder at København først og fremst må konsentrere seg om de skandinaviske markedene, og at de uansett ikke vil klare å konkurrere med Bread & Butter og Premium i Berlin.

Salget godt i gang hos Rappson

Bransjeaften og designkonkurranse

På Norsk Moteforum, i Oslo Motesenter og alle de andre showrommene rundt om i Oslo ventes det at trafikken og trøkket øker mot helgen. I Norsk Moteforum holder Svenska Moderådet trendkonferanser onsdag og torsdag. Torsdag kveld er det bransjeaften med kåring av Moteukas designkonkurranse.

Torsdag starter også skomessa på Helsfyr. Søndag flytter en god del av leverandørene sine kolleksjonsprøver til Gardermoen, der Texcons innkjøpsmesse starter.

Danske DK Company har kjøpt Kello og samlet alle de "voksne" merkene under ett tak, noe som fungerer bra. Oslo Fashion Week

Oslo Fashion Week starter onsdagens program med vernissage for “The Cool Prosject”, som skal bidra til å markedsføre norske ullprodukter. Dagens visninger i Posthallen er av Armando Santos, Mariette og Fam Irvoll.

Torsdag er det ”The Cocoon Fashion Show”, et samarbeid med Moteskolen Esmod, Høyskolen i Oslo, Kunsthøyskolen og Oslo Fashion Week. De andre visningene er ved Sca Ulven og Line of Oslo. I tillegg blir det en performance av Ingunn Birkeland. Torsdagens høydepunkt for mange er visningen til Moods of Norway, som denne gangen er lagt til Øvrevoll Galoppbane.

Fredag har Riccovero visning i Ballroom.

Powered by Labrador CMS