the-cool-project.jpg

Norske tradisjoner fram i lyset

Oslo Fashion Week har i samarbeid med Heimen, arrangert konkurransen The Cool Project, der designere og andre interesserte har blitt invitert til å designe plagg av råmaterialet ull.

Publisert

Kjersti Hamre i Heimen fortalte om The Cool Project.

Resultatet ble vist på en vernissasje i Posthallen i Oslo onsdag. Målet med prosjektet er å inspirere designere til å finne tilbake til det tradisjonelle norske og ta i bruk norske råvarer.

Tone Skårdal Tobiasson, som representerer Oslo Fashion Week og Kjersti Hamre i Heimen fortalte om prosjektet. En jury skal nå bedømme de forslagene som er kommet og vinnerbidraget skal utvikles til en kolleksjon som skal vises på Oslo Fashion Week i februar neste år.

I 2010 inntok norske strikkemønstre catwalken, både i Norge og internasjonalt. Motehus som Dolce & Gabbana og Hennes & Mauritz har kastet seg over trenden. The Cool Collection utfordrer norske strikk- og ullvareprodusenter til å tenke i mer kommersielle baner.

Vernissasjen viste at ull kan brukes til det meste. Det ble vist frem alt fra tradisjonelle ullgensere til iPhone-vesker. Aktørene var alt fra hittil ukjente designere til kjente designere som C/Bruerberg og debutantene L&J.

Powered by Labrador CMS