elsiabeth stray pedersen

Norsk ullproduksjon i fokus

Elisabeth Stray Pedersen overtok som hovedeier og daglig leder for det norske merket Lillunn og deres fabrikk i Drammen i mai i år. Hun er en av foredragsholderne under Campaign for Wool Norge under Oslo Innovation Week i Næringslivets Hus i Oslo 14. oktober.

Publisert

Elisabeth Stray Pedersen

Lillunn leverer kvalitetsplagg og pledd til butikker i Norge, Europa, USA og Japan. Over 50 prosent av Lillunns plagg produseres fortsatt på fabrikken i Drammen. Stray Pedersen ønsker å fortsette å utvikle Lillunn til et moderne lokalt produksjonshus, og samtidig ivareta den rike designhistorien og kvaliteten merket bærer. Fabrikken har også begynt å produsere ready to wear under Stray Pedersens eget navn. Stray Pedersen studerte klesdesign ved Kunsthøgskolen og ved Central Saint Martins i London. Hun har flere års erfaring fra samarbeid med velkjente norske designere og designarbeid under eget firma siden 2009. Lillunn ble grunnlagt av Unn Søiland Dale i 1953. Dale var kjent for samarbeid med kjente motehus som Givenchy og Dior, og designer av norske strikkemønster som Marius og Eskimo.

Ull og norsk produksjon

Campaign for Wool er et samarbeid mellom Norilia, Norwegian Fashion Institute og Abelia og presenteres under programmet til Oslo Innovation Week. Ny teknologi, erkjennelse av den globale klimatrusselen, og interessen for nasjonalt opphav, kan være viktige drivere for å gjenopprette en større nasjonal verdikjede innen tekstil i Norge. Derfor er det spesiell fokus på norskproduserte ulltekstiler sin plass og fremtid i norsk mote-, møbel og interiørdesign.

Mange interessante innslag

Dette er de øvrige foredragsholderne:

Fi Scott kommer fra Skottland for å dele sin erfaring med å etablere Make Works – en nasjonal sourcingtjeneste hvor alt fra spesialisert produksjonsindustri til håndverk er gjort tilgjengelig.

Kirsti Reitan Andersen er doktor ved Copenhagen Business School og en av pådriverne bak konseptet Manufacture Copenhagen. H hun forsker på måten designere og design-metodikk kan føre til en mer bærekraftig mote- og tekstilindustri.

Ingun Grimstad Klepp leder forskningsprosjektet KRUS som handler om hvordan tekstilindustrien i Norge kan oppleve en grønn vekst basert på norsk ullproduksjon.

Norwegian Wool er et samarbeidsprosjekt mellom Gudbrandsdalens Uldvarefabrik og Scandinavian Business Seating. Samarbeidet startet i august 2013 med mål om å utvikle en tekstilkolleksjon med møbelstoffer i norsk ull. Pernille J. Stoltze har vært involvert i prosjektet siden oppstart.

Lillian Olsen er administrerende direktør og gründer i Halogen, Norges største teknologiuavhengige designbyrå siden år 2000. Hun er opptatt av brukerdrevet innovasjon og har lang erfaring med kompleks problemløsning i en rekke ulike bransjer.

Oslo hadde i sin tid stor tekstilproduksjon. Veveriet Prinds Chr. Augusts Minde i Storgata i Oslo, var hemmelig bevart slik det en gang ble forlatt, til den norske tekstileksperten Franz Petter Schmidt satte i gang ny drift sammen med blant annet designerkollektivet HAiK.

" Norway Cloth er en norsk tekstilleverandør, etablert i 2013. De tilvirker ulltekstiler for interiør og bekledning basert på spesialplukket ull fra gamle norske og bevaringsverdige saueraser. Carina Sandsmark Øvestad er gründeren bak bedriften. Påmelding

"
Powered by Labrador CMS